A TENGERI SÓ ALAPÍTVÁNY

Az Alapítvány alapvető célkitűzése a hazai élővilág és a Magyarországon még kevéssé ismert tengeri élővilág szélesebb körű megismerése/megismertetése. Az Alapítvány ennek érdekében különböző oktatóprogramokat, ismeretterjesztő tevékenységet folytat, könyvkiadással foglalkozik, szerteágazó tudományos tevékenységet és kutatómunkát végez, és aktív részese a vizekkel kapcsolatos környezet- és természetvédelemnek.

Az Alapítvány célja továbbá a vízi sportok népszerűsítése, amely által az egészséges életmódra való nevelést igyekszik támogatni. Az Alapítvány ugyancsak feladatának tekinti az egészségmegőrzést elősegítő kutatási, oktatási, ismeretterjesztő valamint egészségügyi rehabilitációs tevékenység hatékony felvállalását és megvalósítását.


Célunk
  • A hazai vízi élővilág és a még kevéssé ismert tengeri élővilág szélesebb körű megismerése/megismertetése, illetve az ennek érdekében folytatott ismeretterjesztés, tudományos tevékenység, valamint a vizekkel kapcsolatos környezet és természetvédelem támogatása.
  • Mivel 2004 a Sport általi nevelés éve Európában, illetve 2004. április a környezetvédelem hónapja, fesztiválunkkal szeretnénk ezeket is támogatni.
  • A búvárkodás, mint sport népszerűsítése, segítségével az egészséges életmódra, környezeti tudatosságra való nevelés, ismeretterjesztő tevékenység folytatása.
  • Az ifjúság természetjárása a víz alatt.

A Tengeri Só Alapítvány az évente megrendezésre kerülő fesztiválokon túl havi rendszerességgel 1994 óta szervez ismeretterjesztő előadássorozatot az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán. Az előadásoknak köszönhetően egyre többen köteleződnek el a víz alatti környezet megőrzése érdekében, és egyre több fiatal csatlakozik a fotósok és filmesek táborához, hiszen ezeken a fórumokon ténylegesen teret kaphatnak, és gyarapodhat tudásuk. A fiatal fotósok és filmesek számára nem csak programlehetőséget, hanem egyben gyakorlati segítséget is jelent a Tengeri Só előadássorozat. Itt személyesen vitathatják meg a munkájuk során felmerült problémáikat, valamint szakembereknek tehetik fel kérdéseiket.

FIGYELMEZTETÉS! Az oldalon található információk bármilyen formában történő
ismételt megjelenítése vagy másolása az üzemeltető engedélye nélkül szigorúan tilos!
Copyright ©2008 Tengeri Só. Minden jog fenntartva.
Design & SIRIUS CMS technology by www.erise.hu.